Ønsker I at blive viet eller velsignet, skal I rette henvendelse til kirkekontoret. For at en kirkelig vielse kan foretages, skal der foreligge en prøvelsesattest fra kommunen, hvor brudeparret eller en af parterne bor.
Vielse i folkekirken forudsætter at enten bruden eller brudgommen er medlem af folkekirken.  Forud for vielsen vil der være en samtale mellem brudeparret og præsten om vielsen. Salmer til vielsen aftales mellem præst og brudepar. Ved vielsen skal der ud over brudeparret være mindst to vidner tilstede.
Man kan blive viet i en af Tjørrings kirker hvis man bor i sognet eller har en særlig tilknytning til sognet. En sådan særlig tilknytning kan være, at bruden eller gommen tidligere har boet i Tjørring sogn eller at I har nære slægtninge i sognet. Hvis I er i tvivl er det en god ide at tage kontakt til kirkekontoret for at forhøre jer nærmere om retningslinjerne. Er du i tvivl om, hvilket sogn du tilhører, kan du indtaste din adresse og postnummer på sogn.dk og få det oplyst.
En kirkelig vielse foregår normalt i en kirke. Hvis I ønsker at blive viet et andet sted, skal I ansøge præsten om det.